wg poniższego wzoru. Uzyskane w ten sposób
są zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki oraz Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 07.08.2014r. w sprawie klasyfikacji zawodów i specjalności na potrzeby rynku pracy oraz zakresu jej stosowania opartej na Międzynarodowym Standardzie ISCO. Klasyfikacja ta jest narzędziem, które grupuje zawody i specjalności występujące na rynku pracy oraz ustala ich symbole i nazwy.
W trakcie kursu poznasz najnowsze kulinarne trendy, a także: nauczysz
się kalkulować i zestawiać koszty, poznasz normy obowiązujące w gospodarce
żywnościowej, zasady BHP oraz wymogi systemu HACCP w gastronomii.
1) Czy zaświadczenia ukończenia kursu trzeba odnawiać?
Zaświadczenie o ukończeniu kursu wydawane jest na podstawie odpowiednich rozporządzeń i jest wydawane dożywotnio Nie wymaga dodatkowych uaktualnień, w związku z czym nie ponosi się dodatkowych kosztów.
2) Ile czasu zajmuje opanowanie materiału na kursie i w jakim czasie trzeba go ukończyć?
Czas trwania kursu to 80 godzin. Nie ma limitu czasu na ukończenie kursu. Finalny czas trwania kursu zależy od dyspozycyjności kursanta.
3) Czy zaświadczenie jest honorowane jak w przypadku ukończenia kursu stacjonarnego?
Tak. Zaświadczenia ukończenia kursu internetowego i stacjonarnego są dokładnie takie same. Zaświadczenie jest honorowane tak samo jak po ukończeniu kursu stacjonarnego zarówno w instytucjach prywatnych jak i państwowych na terenie całej UE.
4) Jak wygląda proces nauki na platformie e-learningowej Centrum Doskonalenia Zawodowego?
Materiały dydaktyczne zostały opracowane przez specjalistów Centrum Doskonalenia Zawodowego. Wiedza prezentowana jest za pomocą czytelnych prezentacji, audiobook’ów oraz wykładów. Proces nauki odbywa się na intuicyjnej i łatwej w obsłudze platformie e-learningowej, przygotowanej pod kątem nauczania ze wskazanego zakresu. W razie jakichkolwiek pytań bądź problemów przy korzystaniu z platformy, należy kontaktować się z obsługą portalu: infolinia: +48 22 602 01 21, mail: kontakt@cdz.edu.pl.
5) Jakie są minimalne wymogi techniczne?
Należy posiadać komputer PC lub inne urządzenie mające dostęp do przeglądarki internetowej. Urządzenie winno odtwarzać poprawnie dźwięk w formacie MP3.
6) Czy są dodatkowe opłaty?
Nie ma żadnych dodatkowych kosztów. Cena podana na stronie jest ceną ostateczną. Cena zawiera również wydanie dokumentów ukończenia kursu oraz wysłanie dokumentów na adres kursanta.
7) Czy kurs można rozłożyć na raty?
Tak. Centrum Doskonalenia Zawodowego każdej osobie zainteresowanej płatnością ratalną, umożliwia rozłożenie całej opłaty na 3 raty. Nie jest wymagane składanie skomplikowanych wniosków, a następnie ich długie rozpatrywanie oraz sprawdzanie zdolności kredytowej itp. Wystarczy podczas rejestracji zaznaczyć chęć płatności ratalnej, a system od razu podzieli opłatę na 3 raty. Brak skomplikowanych formalności wynika z faktu, iż możliwość rozłożenia na raty udzielana jest przez Centrum Doskonalenia Zawodowego bez instytucji pośredniczących.
Maksymilian: Bardzo przydatna i praktyczna wiedza!
Marzena S.: Bardzo obszerny materiał.Dużo ciekawych tematów.Na pewno przydadzą się w pracy.Podobał mi się materiał na temat kuchni polskiej i włoskiej.
Iwona: super kurs, polecam.
iwona: Bardzo ciekawy kurs, można się wiele dowiedzieć. Informacje przedstawione są w przejrzysty sposób. Polecam.
Monika: Bardzo przejrzyście i konkretnie.
Monika: Kurs bardzo przydatny. Załączniki do kursu dobrze i przejrzyście napisane duzo można się dowiedszieć.
J. Zawadzka: Kurs kucharski II stopnia w pełni spełnił moje oczekiwania. Wiedza, którą zdobyłam z pewnością przyda mi się w pracy. Uważam, że decyzja o przystąpieniu do kursu była właściwa.Dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Ela : Bardzo dogodny system zdobywania wiedzy i podnoszenia kwalifikacji. Kursy online mogą są jedną najłatwiejszych dróg, gdyż wykonujesz je w swoim tepie i w dogodnym dla siebie czasie. Dla osob pracujących, bądz wychowujących dzieci i nie mających mozliwosci uczesniczac w zajeciach stacjonarnych jest to wspaniałe rozwiązanie. Polecam i gorąco zachęcam do skorzysania z okazji takich wspanialych szkolen
Joanna : Polecam, treści są bardzo ciekawe i przedstawione w estetyczny sposób, platforma nie jest skomplikowana i łatwo trafić wszędzie, gdzie się chce.
Tomasz: Bardzo interesujący kurs.Dobrze przygotowane materiały.Można się sporo nauczyc.
Gabriela : Szybko i bez wychodzenia z domu. W prosty sposób można osiągnąć wiedzę i zdobyć kwalifikacje
Beata : Jestem bardzo zadowolona z kursu. Wszystkie dane są czytelne. Ilość informacji bardzo duża, bardzo przyjemnie się czyta i łatwo uczy. Bardzo podoba mi się, że informacje podane są na kilku slajdach dając możliwość utrwalenia sobie wiedzy.
Dominik: Kurs obejmujący obszerny materiał wiedzy merytorycznej. Możliwość nauki w dogodnym dla siebie czasie jest dużym plusem.
Asia : Polecam szkołę w 100% , bardzo dobrze opracowany kurs, mase przydatnego materialu. Kontakt ze szkola bardzo mily. jednym slowem szkola super:)
Maria: jestem bardzo zadowolona z kursu, wiedza jest bardzo dobrze przekazana i nauka jest mila przy tak dobrych prezentacjach. kontakt rowniez ze szkola bardzo mily. polecam szkolenie
Żaneta: kurs oceniam pozytywnie. Zawiera bardzo dużo rzetelnie przygotowanych materiałów. Wiedza zaprezentowana jest w przystępny sposób. Dużą zaletą jest także samodzielne planowanie nauki w zależności od możliwości czasowych.
Marta: kurs bardzo ciekawy. Materiały bardzo dobre.
Janek : Kurs bardzo mi się podobał. Bardzo ciekawe i przydatne informacje, dużo materiału ale warto!Polecam jak najbardziej :)
Aleksandra G.: Polecam ten kurs osobom, które nie dysponują dużą ilością wolnego czasu, a chcą zdobywać niezbędne kwalifikacje. Na prawdę warto
Damian B.: Zachęcająca forma realizacji nauki i elastyczność platformy, to coś, czego poszukiwałem, polecam
Paweł D.: Ciekawy, godny uwagi kurs poszerzający horyzonty. Polecam serdecznie
Kamil P.: Polecam ten kurs!
Dawid Cz.: Zapisałem się na kurs kucharski II stopnia z polecenia szefa. Nie sądziłem, że po wielu latach pracy w gastronomii jakaś wiedza może mnie jeszcze zaskoczyć, a jednak- kurs, który zrealizowałem w placówce Centrum Doskonalenia Zawodowego uporządkował moją posiadaną już wiedzę, ale również zaskoczył mnie nowymi dla mnie niezbędnymi w praktyce informacjami.
Rafał K.: Polecam ten kurs wszystkim osobom, które w szybki i konkretny sposób chcą podnieść i udokumentować swoje kwalifikacje
Krzysztof K.: Polecam realizację tego kursu!!
Katarzyna N.: Interesujący i przydatny kurs
Marcin B.: Dzięki ukończeniu kursu kucharskiego II stopnia mogłem zdobyć certyfikowane kwalifikację niezbędne do mojej codziennej pracy w gastronomii. Serdecznie polecam
Marek M.: Bardzo dobrze opracowany kurs, dzięki któremu w sprawny sposób zdobyłem podstawy wiedzy marketingowej, niezbędnej mi w pracy. Polecam