Kurs Kucharski II Stopnia

Kurs Kucharski II Stopnia

   Cena: 1949 PLN
Najniższa cena wybranego kursu w ciągu ostatnich 30 dni: 1949.00 PLN
Popularność kursu: 95.4%      Opinie: 216      wróć do kursów

Kurs Kucharski II Stopnia online oraz materiały dydaktyczne są prowadzone m.in. w oparciu o: Rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki, Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, Ustawę o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz Ustawę o prawie oświatowym.

Centrum  Doskonalenia  Zawodowego  posiada  uprawnienia  do  wydawania absolwentowi dokumentacji zgodnej z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki.

Zwracamy szczególną uwagę, iż do wydawania powyższej dokumentacji są powołane wyłącznie uprawnione do tego instytucje oświatowe.

Po ukończeniu Kursu Kucharza II Stopnia absolwent otrzymuje dokumentację zgodną z wymogami MEiN oraz certyfikat w j. polskim.

Ukończenie kursu umożliwia uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych do podjęcia legalnej pracy we wszystkich krajach Unii Europejskiej.

Uzyskane w ten sposób wiedza, umiejętności i kwalifikacje zawodowe są zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki oraz Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 07.08.2014r. w sprawie klasyfikacji zawodów i specjalności na potrzeby rynku pracy oraz zakresu jej stosowania opartej na Międzynarodowym Standardzie ISCO. Klasyfikacja ta jest narzędziem, które grupuje zawody i specjalności występujące na rynku pracy oraz ustala ich symbole i nazwy.

W trakcie kursu poznasz najnowsze kulinarne trendy, a także: nauczysz się kalkulować i zestawiać koszty, poznasz normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej, zasady BHP oraz wymogi systemu HACCP w gastronomii. Zdobędziesz wiedzę z zakresu podstaw marketingu, które pozwolą Ci wypromować lokal oraz nauczysz się: oceniać surowce i półprodukty, obsługiwać wszelkie kuchenne urządzenia, jak przyrządzać zupy, sosy i rozmaite inne potrawy, jak dekorować stół i eksponować potrawy oraz poznasz techniki krojenia, sposoby przeprowadzania obróbki wstępnej potraw.

Jednocześnie dzięki uzyskanej akredytacji uczelni wyższej każdy z absolwentów Centrum Doskonalenia Zawodowego może uzyskać dodatkową dokumentację wydawaną przez uczelnię w postaci: dyplomu w skórzanej oprawie oraz świadectwa ukończenia kursu.

Centrum Doskonalenia Zawodowego jest wpisane do rejestru instytucji szkoleniowych Urzędu Pracy. Oznacza to, że każda osoba posiadająca status bezrobotnego, może wnioskować o pokrycie kosztów naszego szkolenia przez swój Urząd Pracy.

UWAGA! Szczegółowe informacje o przebiegu szkolenia online, rejestracji, płatnościach oraz wymogach technicznych znajdują się poniżej. Zachęcamy do weryfikacji.


Przesuń kursor myszy po wizualizacji aby powiększyć


 

FAQ - podstawowe informacje o kursie

Najnowsze opinie absolwentów

1) Czy zaświadczenia ukończenia kursu trzeba odnawiać?


Zaświadczenie o ukończeniu kursu wydawane jest na podstawie odpowiednich rozporządzeń i jest wydawane dożywotnio Nie wymaga dodatkowych uaktualnień, w związku z czym nie ponosi się dodatkowych kosztów.


2) Ile czasu zajmuje opanowanie materiału na kursie i w jakim czasie trzeba go ukończyć?

Czas trwania kursu to 80 godzin. Nie ma limitu czasu na ukończenie kursu. Finalny czas trwania kursu zależy od dyspozycyjności kursanta.


3) Czy zaświadczenie jest honorowane jak w przypadku ukończenia kursu stacjonarnego?

Tak. Zaświadczenia ukończenia kursu internetowego i stacjonarnego są dokładnie takie same. Zaświadczenie jest honorowane tak samo jak po ukończeniu kursu stacjonarnego zarówno w instytucjach prywatnych jak i państwowych na terenie całej UE.


4) Jak wygląda proces nauki na platformie e-learningowej Centrum Doskonalenia Zawodowego?

Materiały dydaktyczne zostały opracowane przez specjalistów Centrum Doskonalenia Zawodowego. Wiedza prezentowana jest za pomocą czytelnych prezentacji, audiobook’ów oraz wykładów. Proces nauki odbywa się na intuicyjnej i łatwej w obsłudze platformie e-learningowej, przygotowanej pod kątem nauczania ze wskazanego zakresu. W razie jakichkolwiek pytań bądź problemów przy korzystaniu z platformy, należy kontaktować się z obsługą portalu: infolinia: +48 22 602 01 21, mail: kontakt@cdz.edu.pl.


5) Jakie są minimalne wymogi techniczne?

Należy posiadać komputer PC lub inne urządzenie mające dostęp do przeglądarki internetowej. Urządzenie winno odtwarzać poprawnie dźwięk w formacie MP3.


6) Czy są dodatkowe opłaty?

Nie ma żadnych dodatkowych kosztów. Cena podana na stronie jest ceną ostateczną. Cena zawiera również wydanie dokumentów ukończenia kursu oraz wysłanie dokumentów na adres kursanta.


7) Czy kurs można rozłożyć na raty?

Tak. Centrum Doskonalenia Zawodowego każdej osobie zainteresowanej płatnością ratalną, umożliwia rozłożenie całej opłaty na 3 raty. Nie jest wymagane składanie skomplikowanych wniosków, a następnie ich długie rozpatrywanie oraz sprawdzanie zdolności kredytowej itp. Wystarczy podczas rejestracji zaznaczyć chęć płatności ratalnej, a system od razu podzieli opłatę na 3 raty. Brak skomplikowanych formalności wynika z faktu, iż możliwość rozłożenia na raty udzielana jest przez Centrum Doskonalenia Zawodowego bez instytucji pośredniczących.

Kinga Łopacińska: Szkolenie przeprowadzone bardzo dobrze, profesjonalny przekaz informacji. Jestem bardzo zadowolona z materiałów oraz przebiegu szkolenia

Agnieszka Kowalska: Kurs godny polecenia, dla każdego a w szczególności tych zabieganych i zapracowanych.

Pawel Worona: Witam serdecznie,kurs oceniam bardzo pozytywnie i serdecznie polecam zarówno wszystkim początkującym w gastro jak i osoba z gastronomicznym wykształceniem w celu przypomnienia lub bycia na bieząco  w temacie.

Anna : Kurs pozwolił mi na poznanie ciekawych rozwiązań w gotowaniu. Zasad funkcjonowania kuchni oraz składników używanych w różnych kuchniach - w bardzo przystępnej formie nauki.

Angelika: Kurs oferuje szeroki zakres tematów związanych z kuchnią, włączając w to techniki gotowania, przygotowywanie różnych rodzajów potraw, zup sosów. Polecam !!!

Sochacka Nadiia: Serdecznie polecam. Dużo przydatnej wiedzy !!!

Aleksandra: Kurs bardzo podniósł moje kwalifikacje. Jestem zadowolona. 

Nowak Paweł: Wspaniały wyczerpujący kurs. Polecam 

Maksymilian: Bardzo przydatna i praktyczna wiedza!

Marzena S.: Bardzo obszerny materiał.Dużo ciekawych tematów.Na pewno przydadzą się w pracy.Podobał mi się materiał na temat kuchni polskiej i włoskiej.

Iwona: super kurs, polecam.

iwona: Bardzo ciekawy kurs, można się wiele dowiedzieć. Informacje przedstawione są w przejrzysty sposób. Polecam.

Monika: Bardzo przejrzyście i konkretnie.

Monika: Kurs bardzo przydatny. Załączniki do kursu dobrze i przejrzyście napisane duzo można się dowiedszieć.

J. Zawadzka: Kurs kucharski II stopnia w pełni spełnił moje oczekiwania. Wiedza, którą zdobyłam z pewnością przyda mi się w pracy. Uważam, że decyzja o przystąpieniu do kursu była właściwa.Dziękuje i pozdrawiam serdecznie

Ela :  Bardzo dogodny system zdobywania wiedzy i podnoszenia kwalifikacji. Kursy online mogą są jedną najłatwiejszych dróg, gdyż wykonujesz je w swoim tepie i w dogodnym dla siebie czasie. Dla osob pracujących, bądz wychowujących dzieci i nie mających mozliwosci uczesniczac w zajeciach stacjonarnych jest to wspaniałe rozwiązanie. Polecam i gorąco zachęcam do skorzysania z okazji takich wspanialych szkolen 

Joanna : Polecam, treści są bardzo ciekawe i przedstawione w estetyczny sposób, platforma nie jest skomplikowana i łatwo trafić wszędzie, gdzie się chce.

Tomasz: Bardzo interesujący kurs.Dobrze przygotowane materiały.Można się sporo nauczyc.

Gabriela : Szybko i bez wychodzenia z domu. W prosty sposób można osiągnąć wiedzę i zdobyć kwalifikacje

Beata : Jestem bardzo zadowolona z kursu. Wszystkie dane są czytelne. Ilość informacji bardzo duża, bardzo przyjemnie się czyta i łatwo uczy. Bardzo podoba mi się, że informacje podane są na kilku slajdach dając możliwość utrwalenia sobie wiedzy.

Dominik: Kurs obejmujący obszerny materiał wiedzy merytorycznej. Możliwość nauki w dogodnym dla siebie  czasie jest dużym plusem. 

Asia : Polecam szkołę w 100% , bardzo dobrze opracowany kurs, mase przydatnego materialu.  Kontakt ze szkola bardzo mily. jednym slowem szkola super:) 

Maria: jestem bardzo zadowolona z kursu, wiedza jest bardzo dobrze przekazana i nauka jest mila przy tak dobrych prezentacjach. kontakt rowniez ze szkola bardzo mily. polecam szkolenie

Żaneta: kurs oceniam pozytywnie. Zawiera bardzo dużo rzetelnie przygotowanych materiałów. Wiedza zaprezentowana jest w przystępny sposób. Dużą zaletą jest także samodzielne planowanie nauki w zależności od możliwości czasowych.

Marta: kurs bardzo ciekawy. Materiały bardzo dobre.

Janek :  Kurs bardzo mi się podobał. Bardzo ciekawe i przydatne informacje, dużo materiału ale warto!Polecam jak najbardziej :)

Aleksandra G.: Polecam ten kurs osobom, które nie dysponują dużą ilością wolnego czasu, a chcą zdobywać niezbędne kwalifikacje. Na prawdę warto

Damian B.: Zachęcająca forma realizacji nauki i elastyczność platformy, to coś, czego poszukiwałem, polecam

Paweł D.: Ciekawy, godny uwagi kurs poszerzający horyzonty. Polecam serdecznie

Kamil P.: Polecam ten kurs!

Dawid Cz.: Zapisałem się na kurs kucharski II stopnia z polecenia szefa. Nie sądziłem, że po wielu latach pracy w gastronomii jakaś wiedza może mnie jeszcze zaskoczyć, a jednak- kurs, który zrealizowałem w placówce Centrum Doskonalenia Zawodowego uporządkował moją posiadaną już wiedzę, ale również zaskoczył mnie nowymi dla mnie niezbędnymi w praktyce informacjami.

Rafał K.: Polecam ten kurs wszystkim osobom, które w szybki i konkretny sposób chcą podnieść i udokumentować swoje kwalifikacje

Krzysztof K.: Polecam realizację tego kursu!!

Katarzyna N.: Interesujący i przydatny kurs

Marcin B.: Dzięki ukończeniu kursu kucharskiego II stopnia mogłem zdobyć certyfikowane kwalifikację niezbędne do mojej codziennej pracy w gastronomii. Serdecznie polecam

Marek M.: Bardzo dobrze opracowany kurs, dzięki któremu w sprawny sposób zdobyłem podstawy wiedzy marketingowej, niezbędnej mi w pracy. Polecam